Categorieën

Service

Vera van der Vlerk over bestrijding leegstand

Vera van der Vlerk over bestrijding leegstand
Winkelen

Vera van der Vlerk over bestrijding leegstand

  • Kor Kegel
  • 21-06-2017
  • Winkelen
Vera van der Vlerk over bestrijding leegstand

Vera van der Vlerk kwam eerst op voor de monumenten, nu voor de hele Schiedamse binnenstad

SCHIEDAM – De procesmanager Binnenstad van de gemeente Schiedam, Vera van der Vlerk, vertegenwoordigt onze stad op een congres over de aanpak van leegstand van winkelpanden. Nu de leegstand in Schiedam-Centrum stabiel is geworden en er een kantelpunt is bereikt, zal Vera ondernemers en politici uit het hele land uitleggen hoe dat in Schiedam bereikt is.  

Het congres vindt op dinsdag 19 september plaats in het World Trade Center aan de Amsterdamse Zuidas. ‘Krimp zonder kramp in de retail’ is de titel. Sinds 2009 groeit in Nederland de winkelsector niet meer. In tal van steden wordt overwogen om het totale vierkante meters winkelvloer terug te brengen, soms zelfs met één vijfde van het totaal. Winkels kunnen dan getransformeerd worden tot woningen. Kunnen de detailhandel en de retail die krimp wel aan? Welke nadelen heeft het? Dat is een van de punten die op het congres aan de orde komen.  

Maar krimp is ook iets waar je positief mee kunt omgaan. Beleggers trekken zich terug uit winkelcentra van een lagere orde, waardoor de huurprijzen dalen en jonge ondernemers weer kansen krijgen.  

Namens de gemeente Schiedam zal Vera van der Vlerk uitleg geven over de Schiedamse leegstandsverordening en hoe belangrijk het is dat de lokale overheid samenwerkt met banken, vastgoedeigenaren, centrummanagement en individuele ondernemers.