Veertig buitenlandse jonge gasten in Schiedam

25-09-2017 Nieuws Redactie

De uitwisselingsstudenten zijn gearriveerd in de stad; foto: Rotary

SCHIEDAM - Ruim veertig uitwisselingsstudenten verblijven deze week in Schiedam. Zij zijn hier op uitnodiging van de twee Schiedamse Rotaryclubs en volgen hier de Dutch Orientation Course (DOC), een soort inburgeringscursus aan het begin van hun jaar verblijf in Nederland.

Het zijn jonge mensen, afkomstig uit veel verschillende landen. Zondag werden zij en hun gastgezinnen ontvangen in het Lentiz Life College. Daar ontmoetten zij hun Schiedamse gastgezinnen en kregen ze te horen wat hen deze week en de rest van het jaar te wachten staat.

De studenten verblijven een jaar in Nederland als onderdeel van het uitwisselingsprogramma van Rotary International. Voor iedere buitenlandse student die aan het programma in Nederland deelneemt, wordt er een Nederlandse student uitgezonden.

Rotary is een internationale serviceorganisatie, met lokale clubs en leden die graag iets terugdoen voor de maatschappij. In Schiedam zijn twee Rotaryclubs actief, namelijk Rotaryclub Schiedam en Rotaryclub Schiedam-de Veste.