Categorieën

Service

Veel respons op enquête in Noord

Veel respons op enquête in Noord
Wonen

Veel respons op enquête in Noord

  • Redactie
  • 24-03-2016
  • Wonen
Veel respons op enquête in Noord

SCHIEDAM – De bewonersenquête die door en voor bewoners van Woudhoek en Spaland-Sveaparken is opgezet, loopt als een trein: meer dan duizend bewoners hebben de vragenlijst inmiddels ingevuld. Dat kan nog tot 31 maart.

“Bewoners van de wijken Woudhoek en Spaland-Sveaparken worden ouder, moeten steeds langer thuis blijven wonen en kunnen vaak niet verhuizen omdat betaalbare woningen onvoldoende beschikbaar zijn”, zo vertelde een van de initiatiefnemers, Jan Boumans eerder. Wie zorgt in de toekomst voor de tuin, hoe komt de oudere bewoner in de toekomst bij de huisarts of de fysiotherapeut en wie doet de boodschappen? Dat zijn vragen die de wijkbewoners met elkaar moeten beantwoorden. Bewoners zullen steeds meer zelf moeten doen, en je kan je daar maar beter op voorbereiden, aldus Boumans.

De enquête is een belangrijke stap in die voorbereiding en beslaat een heel breed scala aan onderwerpen waar alle wijkbewoners van de Woudhoek en Spaland-Sveaparken hun zegje over kunnen doen. Het gaat niet alleen om de zorg voor de ouder wordende bewoner – er zijn ook vragen over voorzieningen voor de jeugd, openbaar vervoer en parkeren, veiligheid, voorzieningen voor zzp’ers. Ook wordt bewoners gevraagd of ze bereid zijn zich in te zetten voor hun wijk en zijn bewoners, door bijvoorbeeld eens bij een oudere bewoner langs te gaan of lid te worden van een buurtpreventieteam.

Met de uitkomsten van de enquête kan beleid worden gemaakt. Dat maakt nieuwsgierig naar de resultaten. Die volgen eind april. Dan zal ook duidelijk gaan worden hoe het ‘meenemen in gemeentelijk beleid’ handen en voeten krijgt.