Veel meer Schiedammers vinden werk

14-02-2017 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – Goed nieuws van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Veel meer Schiedammers vinden werk!

De Nederlandse economie groeit in recordtempo; de werkloosheid daalt navenant. In Schiedam daalde de werkloosheid afgelopen jaar met maar liefst 18,3 procent.

De groei van de Nederlandse economie kwam in 2016 uit op 2,1%. Sinds 2007 was die groei niet zo groot. De economische vooruitgang is vooral te danken aan de toegenomen investeringen, hogere export en de gestegen consumptie van gezinnen. “We doen het beter dan de landen om ons heen”, aldus CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen.

In Schiedam liep de werkloosheid het hardst terug onder mensen van 25 tot 45 jaar. 22 Procent werklozen meer vonden er werk dan dat er werkenden hun baan verloren. In de jongere en oudere leeftijdscategorieën daalde de werkloosheid met respectievelijk 18,3 en 14,5 procent. Samen maakt dat een daling van 18,3 procent, zodat meer dan een op de zes werklozen aan de slag gingen.

Opmerkelijk is dat het volgens de CBS-cijfers in Schiedam veel beter gaat dan in Rotterdam. Daar daalde de werkloosheid met 5,8 procent. In de jongste leeftijdsgroep tot 25 jaar steeg de werkloosheid zelfs, met 3,9 procent. Vlaardingen doet het vergelijkbaar met Schiedam, nog iets beter zelfs, met een daling van negentien procent van het aantal werklozen.

De werkloosheid in Schiedam komt nu volgens het CBS uit op 7,6 procent. In Vlaardingen ligt dat percentage op 6,8, in Rotterdam op 11,3.


Gerelateerd