Vannacht al veel dicht, tot ver in januari

14-12-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat. Dat meldt het NOS zojuist, op basis van 'bronnen in Den Haag'.

Het zou gaan om winkels die niet-essentiële artikelen verkopen, scholen en ook dienstverleners als kapsalons en fysiotherapeuten. Ook theaters, musea en zwembaden gaan naar het zich laat aanzien voor lange tijd dicht. .

De maatregelen moeten al om middernacht ingaat. Dit is om grote drukte in de winkels morgen te vermijden. Mensen wordt gevraagd zo veel mogelijk thuis te blijven. Scholen zouden dan vanaf woensdag hun deuren moeten sluiten, en overstappen op online onderwijs. Het instellen van een avondklok is wel besproken maar wordt niet ingevoerd, aldus dezelfde bronnen.

Premier Mark Rutte spreekt het land vanavond vanaf zeven uur toe over de nieuwe maatregelen in de strijd tegen de Corona-uitbraak.

Het kabinet gaat naar verluidt over tot deze drastische maatregelen omdat het aantal besmettingen hard is opgelopen en de druk op de zorg te groot wordt. Het kabinet hoopte op het terugbrengen van het aantal besmettingen half december naar 3600, maar het zijn er nu dagelijks bijna tienduizend.Gerelateerd