Vandalisme lijkt terugkerend fenomeen in Fabristraat

14-11-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Ergernis en zelfs een beetje verdriet in de Fabristraat. Vannacht werd een ruit ingeslagen, geschopt of gegooid van een Opeltje. En het is niet voor het eerst dat vandalisme de bewoners treft.

Het moet kwart over drie zijn geweest dat de ruit inging; een buurvrouw hoorde herrie en keek uit het raam, maar zag niemand meer.

De buurman van wie de auto is reageert teleurgesteld maar ook een beetje laconiek. "Waar is dat nou voor nodig? Zijn we hiervoor verzekerd? Dat glas, dat ga je er niet uitkrijgen, ik heb dat vroeger ook met een bestelbus meegemaakt, dat hoorde je veel later nog."

De tachtiger - bijna overgrootvader - pakt de bezem er maar bij, want je wil het glas ook niet voor de buurt laten liggen. "En vorige week ging mijn spiegel eraf. Die zetten ze er van de week weer op." Ook vandalisme.

Zijn het dezelfde daders die wekelijks langskomen? Een maand geleden was er een hele serie aan auto's in de straat die schade opliep: de spiegels werden afgetrapt. Zie de foto's hieronder. Mensen die te veel hebben gedronken in de kroeg kunnen het dezer dagen niet zijn. Of zouden het toch steeds andere vandalen zijn?

Hoe zit dat in andere straten, in west of elders? Is er bij u de afgelopen tijd verruïneerd en gesloopt aan auto's? We hopen van niet, maar horen het als redactie graag als dat toch het geval is.

Bekijk de foto'sGerelateerd