Van Vliet werkt aan natuurijsbaan

23-02-2018 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het zou zo maar kunnen dat Schiedammers al snel kunnen schaatsen op twee banen in de stad. Behalve de baan op het Stadserf, overweegt Tennispark Van Vliet weer werkt te maken van een schaatsbaan.

De weersverwachting is dusdanig dat natuurijs een kans heeft: iedere nacht vorst, als is het maar enkele graadjes en ook overdag dalende temperaturen. Voor komende woensdag en donderdag worden temperaturen verwacht die ook overdag niet boven nul uitkomen.

Van Vliet heeft er de afgelopen jaren een gewoonte van gemaakt de tennisbanen op te spuiten bij flinke vorst, zodat er een schaatsbaan ontstaat De schaatsgekte is er weer volop, want met de kou de komende nachten hoopt iedereen op een mooie schaatsbaan. Zo werd er in januari vorig jaar flink geschaatst op de 'ijsbaan' aan de Stadhouderslaan.

De uitbaters van de tennisbaan - en dus initiatiefnemers voor de ijsbaan - kijken morgen of ze gaan beginnen met het opspuiten van de baan. Als zij daar in het weekend mee beginnen zou er mogelijk dinsdag al geschaatst kunnen worden.

Ps. Artikel is na plaatsing iets aangepast

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date