Van tonnetjesteken tot roofvogelshow

08-09-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - In Kethel in Schiedam Noord bruiste het vandaag van de activiteiten. Zo was er tegenover de Sint Jacobuskerk het NK Tonnetje Steken, dat door wethouder Duncan Ruseler geopend werd.

De wethouder ging als eerste van de door Muziekvereniging Sint Radboud opgebouwde stelling af. Als je al glijdend in een kist raak steekt, blijft je een nat pak bespaard. Duncan Ruseler stak niet echt raak, maar de plens water kwam net achter hem terecht. Burgemeester Lamers was eveneens aanwezig bij de opening. Hij prees de organiserende vereniging, ondanks het slechte weer er toch in geslaagd te zijn de stelling op tijd op te bouwen, zodat het traditionele evenement door kon gaan en het Rad van Fortuin ten bate van de vereniging weer kon draaien. "Jullie slagen er toch jaarlijks in heel veel Kethellappers op de been te brengen en dat is ook vandaag weer gelukt", zo maakt Lamers de vereniging een compliment. Sint Radboud omlijstte het NK Tonnetje Steken met verschillende activiteiten, waaronder diverse muziekoptredens.

Ook reed er vandaag een tractor met huifkar om de Kethellappers gratis en op landelijke manier van en naar andere delen van Kethel te kunnen vervoeren. Zo kon je naar de educatieve tuinen van De Groene Raat waar Ruud van Buijtenen en zijn vrijwilligers rondleidingen verzorgden langs de diverse thematuinen. Verder was onder meer De Boshoek een popuplaire bestemming. Daar was bijvoorbeeld grote belangstelling voor de roofvogelshow (foto) en de show van spinnen, slakken, kakkerlakken en meer bijzondere dieren.


Gerelateerd