Van 't Zelfde grote voorbeeld Samsom

13-02-2016 Nieuws Redactie

DEN HAAG - Schiedammer Eric van 't Zelfde is het grote voorbeeld van Diederik Samsom. “De droom van Eric van 't Zelfde is onze droom”, zegt de PvdA-leider vandaag in dagblad Trouw.

Samsom wil dat er op termijn tien miljard euro meer wordt uitgetrokken voor onderwijs in Nederland. “Ik ben gegrepen door het verhaal van Van 't Zelfde”, aldus Samsom. De Schiedammer staat aan het hoofd van de Hugo de Grootschool in Rotterdam. Een school waar ooit de helft van de leerlingen zakte. De directeur besloot kort na zijn komst in 2009 dat hij van de school 'de beste van Nederland wilde maken'. Een bizarre ambitie, vindt Samsom.

“Maar inmiddels heeft hij die waargemaakt. Hij heeft van de 42 leraren en 34 ontslagen, nam 34 nieuwe aan. (..) Hij wil een school voor kinderen van drie tot achttien jaar, met één doorlopende leerlijn, met meer uren op school.” Daarvoor zouden miljarden meer nodig zijn op de rijksbegroting. De PvdA-fractievoorzitter zegt dat hij leraren 'twee keer zo goed wil opleiden, twee keer zo veel wil betalen en ook twee keer zo snel afscheid van ze wil kunnen nemen als het echt niet gaat'.Gerelateerd