Valse betalingsoproep in omloop namens RBG

08-02-2020 Nieuws Redactie

RBG is gevestigd aan het Stationsplein


ROTTERDAM -  RTV Rijnmond meldt nepbetalingsopdrachten van de Regionale Belasting Groep in Schiedam.

Dit in vervolg op fraude met aanmaningen voor de lokale belastingen van college SVHW, die lokale en andere belastingen invordert namens andere gemeenten rond Rotterdam.

De RBG ontving meldingen en vragen uit Harderwijk, Den Haag en Apeldoorn. Dat deed alarmbellen afgaan, want in die gemeenten worden geen belastingen en heffingen geïnd. RBG vordert wel in namens Schiedam en vlaardingen en de waterschappen Delfland, Schieland en Krimpenerwaard.

Uit naam van beide instanties worden e-mails verstuurt met daarin een opdracht tot betalen: de aangeschrevenen zouden een betalingsachterstand hebben bij de RGB. Beslaglegging dreit als mensen niet betalen. De nepmail is bijna niet van echt te onderscheiden. In ieder geval het banknummer waarnaar moet worden overgemaakt is weliswaar een echt nummer, maar niet van de RBG of SVHW. Op het schrijven dat zou zijn verstuurd namens de laatste, wordt verzocht over te maken op een rekeningnummer in Luxemburg.

Aan mensen die een mail van RBG en SVHW ontvangen is het advies duidelijk: betaal niet. Betalingsherinneringen worden naar verluidt niet per mail gedaan. Melden van ontvangst bij de Fraudehelpdesk is raadzaam, om de opsporende instanties te voorzien van handvatten voor hun werk.Gerelateerd