Twintigste feest voor zestig jaar gehuwden

02-07-2019 Nieuws Kor Kegel

Een eerder feest van de 'diamanten' in 2018

SCHIEDAM – Voor de twintigste keer is er in het oude stadhuis aan de Grote Markt een groot feest voor de Schiedammers die zestig jaar gehuwd zijn. Dat is donderdagmiddag en de veertien echtparen om wie het nu draait zijn natuurlijk al lang uitgenodigd.

Burgemeester Cor Lamers zet de echtparen in het zonnetje. Gezamenlijk vieren ze hun dimanten huwelijk. Het betreft de echtparen die in het eerste half jaar van 1959 getrouwd zijn en nu jubileren. Imca Marina komt zingen en de Schiedamse historicus Han van der Horst houdt een lezing. Daarna is er alle gelegenheid om verhalen uit te wisselen.

Toenmalig burgemeester Reinier Scheeres had nog de gewoonte om bij de ‘diamanten’ thuis langs te gaan, en zo kwam hij bij veel mensen over de vloer. Zijn opvolgster Wilma Verver-Aartsen wilde het efficiënter aanpakken en in haar derde jaar als burgemeester liet ze in 2009 het gezamenlijke feest voor de zestig jaar gehuwde Schiedammers organiseren. Daarna is dat zo gebleven, tweemaal per jaar.  

Het aardige ervan is dat de echtparen nu feest vieren op de locatie, waar de meesten van hen elkaar het jawoord hebben gegeven. 
De middag begint om drie uur en duurt tot ongeveer vijf uur.