Twee nieuwe MKB-Deals gesloten

16-12-2021 Nieuws Redactie

Een MKB-Deal bestaat uit bestuurlijke afspraken tussen de provincie Zuid-Holland, minimaal drie gemeenten en één ondernemersvereniging; foto: provincie Zuid-Holland


SCHIEDAM - De provincie Zuid-Holland heeft twee nieuwe MKB-Deals gesloten ter versterking van het Zuid-Hollandse mkb.

MKB-Deal Leven Lang Ontwikkelen Waterwegregio gaat vanuit Food Innovation Academy en Mechatronica Campus Schiedam programma’s, workshops en onderwijsinitiatieven organiseren ter bevordering van een flexibele arbeidsmarkt, passend bij de vraag van het lokale mkb. Dit is een samenwerking tussen provincie Zuid-Holland, Gemeente Schiedam, Gemeente Vlaardingen, gemeente Maassluis, en ondernemersverenigingen SchiedamHavens, 's-Gravelandsepolder, MOVe Maassluis en IKV Ondernemend Vlaardingen.

MKB-Deal Transitieloket Duin- en Bollenstreek gaat mkb’ers ondersteunen in de regionale energietransitie, in lijn met het door de EU vastgestelde CO2 reductiedoel van 55 procent. Dit is een samenwerking tussen provincie Zuid-Holland, Gemeente Teylingen, Gemeente Lisse, Gemeente Hillegom, Gemeente Noordwijk en ondernemersverenigingen Greenport Duin- en Bollenstreek en Bedrijfsleven Bollenstreek. 

Met deze twee deals heeft provincie Zuid-Holland acht MKB-Deals gesloten in 2021. In totaal is 1.4 miljoen euro aan subsidie bij de provincie aangevraagd voor de uitvoering van de activiteiten voor het lokale mkb.  De eerste concrete activiteiten zijn gestart: er zijn inspiratiesessies georganiseerd, digitaliseringsvouchers uitgegeven en mkb’ers zijn concreet aan de slag gegaan met digitaliseringsvraagstukken.

Een MKB-Deal bestaat uit bestuurlijke afspraken tussen de provincie Zuid-Holland, minimaal drie gemeenten en één ondernemersvereniging. Het doel van de MKB-Deals is vanuit samenwerking concrete activiteiten opzetten om het lokale mkb te versterken. Denk hierbij aan workshops en begeleiding bij het opzetten van online webshops, hulp bij het verduurzamen van bedrijfspanden of bijscholingsprogramma’s voor personeel.

In het nieuwe jaar gaat de provincie Zuid-Holland door met het ontwikkelen en sluiten van nieuwe MKB-Deals.