Twee drijvende hotels op een dag

07-03-2019 Nieuws Redactie

De Aida Cara; foto Captain Cruise

SCHIEDAM - Een bijzondere dag voor ieder die op de Havendijk of Maasboulevard is gaan wonen met het idee te genieten van het uitzicht op de schepen op de Nieuwe Waterweg: vandaag komen er twee cruiseschepen voorbij.

Beide zijn ze van de rederij Aida, bekend van dat vrolijke grote oog op de boeg, gevestigd in het Duitse Rostock. Eerst komt ergens tussen zeven en acht, de Aida Mar voorbij. Een schip uit 2012, 253 meter lang, met plek voor 2194 passagiers - en 607 bemanningsleden. Het schip vaart onder Italiaanse vlag, kent twaalf dekken, zeven restaurants en drie zwembaden.

Dit schip komt in maart en april wekelijks langs; het vaart vanuit Hamburg een rondje over de Noordzee met stops in Southampton, Le Havre, Zeebrugge en Rotterdam.

Uitzonderlijker is het tweede schip dat vandaag te zien is en een uurtje later langs Schiedam wordt verwacht: de Aida Cara. Dat schip keert dit jaar niet meer terug naar Rotterdam. De Aida Cara was het eerste schip in de vloot van de rederij. Het werd in 1996 in dienst genomen, toen als de Aida, door Deutsche Seetouristik. In 1999 ging het onderdeel uitmaken van Aida Cruises en kreeg het de naam Aida Cara.

Het schip is iets kleiner, 194 meter lang, en kan 1186 passagiers luxe vervoeren. Het werd gebouwd in Finland en vaart ook onder Italiaanse vlag. Hier moeten de passagiers het doen met 'slechts' één zwembad en drie restaurants. De 'Cara' komt uit Dover en stopt in Rotterdam op weg naar Hamburg, nadat het schip vorige week op Mallorca aan zijn reis begon. De komende weken vaart het schip op de Oostzee, later in het jaar worden vooral de Canarische Eilanden aangedaan.

De Cara vertrekt nog vanavond, laat, kort voor middernacht, de Mar morgenochtend tussen zeven en acht.

De Aida Mar houdt dezelfde aankomst- en vertrektijden volgens planning wekelijks aan, de komende tijd. Verder wordt op 31 maart de Britannia van P&O verwacht in Rotterdam.

Het volledige overzicht van de cruiseschepen die de komende maanden verwacht worden op de Nieuwe Waterweg is hieronder te vinden.

Bekijk de foto'sGerelateerd