Tussenstand Serious City: 10.000 euro is gepasseerd

21-12-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM – De diverse acties van Serious City hebben tot nu toe ruim €10.000 opgehaald. De opbrengst van de spinningactie van vorige week is inmiddels ook bekend: daarmee hebben de sportieve ambtenaren €1191,95 euro verdiend. "Het overhandigen van de cheque aan de goede doelen is een week uitgesteld, dus men kan nog steeds geld overmaken", zegt Ronald Ultee.

De actie die het meest heeft opgeleverd was Dance for Serious City op 4 december in Theater aan de Schie: €5250 heeft de dance-avond opgeleverd. "De gehele opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het goede doel en dat is op dit moment de helft van het totaal." Met nog een week te gaan hoopt Ultee, eventmanager bij de gemeente Schiedam, dat het bedrag nog zal oplopen. "Mensen kunnen nog steeds via de website doneren en bij Winterland staat een collectebus bij de Pop-Up studio. Als daar mensen aanwezig zijn kunnen ze ook doneren."

Komende acties
Er vinden nog enkele acties plaats waarvan de eerstvolgende donderdag bij Winterland: voor €3,50 kan iedereen met de kerstman op de foto. Ook zijn er nog de proosjesmunten die de Schiedamse ambtenaren sinds 2014 in de plaats van een kerstpakket ontvangen. Deze mogen ook gedoneerd worden aan het goede doel. Hoeveel de Santa-run van afgelopen zaterdag heeft opgebracht is nog niet bekend.

Meer lokale acties
Het bedrag dat tot nu toe is opgehaald komt niet in de buurt van de  €24.000 die de vorige editie opbracht en dat ligt volgens Ultee aan de landelijke actie Serious Ambtenaar waar Serious City toen op meelifte. "We merken ook dat de animo bij bedrijven en instellingen minder is en dan kan ook te maken hebben met het lokale karakter dit jaar." Vorig jaar vonden er ook meer eenmalige en toevallig acties plaats, volgens Ultee: "zoals het omzagen van de grote eik, dat moet maar net gepland staan."

Cheque-overhandiging
De cheque zou in eerste instantie op 24 december overhandigd worden aan de goede doelen, maar dat is nu uitgesteld naar 31 december om 13.30 uur, waar wethouder Alex van Steenderen het opgehaalde bedrag bekend zal maken. De locatie blijft wel hetzelfde: winterland Schiedam.

 

 Gerelateerd