Categorieën

Service

Tuin- en Groenmarkt op Thurlede

Tuin- en Groenmarkt op Thurlede
Uit

Tuin- en Groenmarkt op Thurlede

  • Redactie
  • 15-06-2016
  • Uit
Tuin- en Groenmarkt op Thurlede

Zwaantjes maken de groene omgeving nog leuker

SCHIEDAM - De vereniging Groei & Bloei heeft als oogmerk een groenere woonomgeving te creëren. Onder het motto ‘Tegel eruit, plant erin!’ zorgen ze voor minder bestrating waar dat niet nodig is. Het vergroenen leidt ook tot een betere waterberging en minder overbelasting van rioleringen.

Groei & Bloei houdt nu de Nationale Tuinweek. In Schiedam is het hoogtepunt op zondag 19 juni 2016. Dan wordt voor de derde keer de Schiedamse Tuin- en Groenmarkt gehouden. Dat gebeurt in het Prinses Beatrixpark, aan het eind van de Parkweg bij volkstuinvereniging Thurlede. De ingang is aan de zijde van de Poldervaart. Groene organisaties uit de stad presenteren zich, zoals Eetbaar Schiedam, Tuinfeest Natuurlijk Tuinieren en Irado. Er is een plantenruilbeurs met ook verkoop van planten en advies over natuurvriendelijk tuinieren. Op het programma staat ook een wandeling over het volkstuincomplex.

Eva Hamers zorgt met haar poppentheater Aap van Poot voor het kindervertier. De eerste tien bezoekers krijgen bij inlevering van een tegel uit de tuin een gratis plant.

De markt duurt van 11.00 tot 16.00 uur.