Categorieën

Service

TSF in de race voor het kampioenschap

TSF in de race voor het kampioenschap
Sport

TSF in de race voor het kampioenschap

  • Redactie
  • 28-11-2015
  • Sport
TSF in de race voor het kampioenschap

Team 1 met (v.l.n.r.) De Jonge, De Grunt, Van der Geest, Sleeboom en Cañadas

BADMINTON - Het eerste team van Badmintonclub The Smashing Fellows staat er halverwege de competitie goed voor. Na de 7-1 thuisoverwinning van afgelopen weekend tegen Conquesto uit Zoetermeer, bezet het team de eerste plaats met vijf punten voorsprong op nummer twee Asterix uit Rotterdam.

De Schiedammers begonnen hun vierde thuiswedstrijd van het seizoen met vertrouwen op een overwinning. Thuis werden tot nu toe alle wedstrijden winnend afgesloten. Ook nu ging het team voortvarend van start. Waar in de uitwedstrijd tegen Conquesto nog beide dubbels werden verloren, maakten de bezoekers nu weinig kans en stond het al snel 2-0 voor TSF. Ook het derde punt kwam er, toen eerste dame Monique de Jonge in twee sets won van haar sportieve tegenstander.

Ondanks de coaching van trainer Erik Meijs, die zelf ooit begon met badminton bij tegenstander Conquesto, kon eerste heer Steven de Grunt een achterstand in de derde set niet meer goed maken en moest hij zich met 21-16 gewonnen geven. Omdat zowel tweede heer Nando Cañadas als tweede dame Geraldine van der Geest hun enkelpartijen in twee sets wonnen, stond het voorafgaan aan de mixpartijen 5-1 voor TSF. Omdat elk punt telt bij het badminton, ontaarde zich in de late uurtjes nog een hevige strijd. Een woest kapot geslagen racket aan de kant van Conquesto en flink wat fanatisme aan beide kanten later stond de eindscore van 7-1 op het scorebord.

Aankomend weekend staat de uitwedstrijd tegen de nummer twee, in Rotterdam, op de agenda. Daarnaast dingt er ook nog een derde club mee om de winst en promotie naar de Derde Divisie. De voorsprong op Vridos bedraagt weliswaar tien punten, maar met twee wedstrijden minder gespeeld is dat geen onoverbrugbare voorsprong voor het team uit Giessenburg.