Treinstoring Delft - Schiedam duurt langer dan verwacht

17-07-2020 Nieuws Redactie

Trein in Kethel, op het traject van Delft naar Schiedam (archieffoto, foto door Louise Melchers)

SCHIEDAM - Gisteravond rond halfnegen werd een storing door NS gemeld voor het traject Delft Campus en Schiedam Centrum. Deze storing ten gevolge van een kapotte bovenleiding is nog steeds niet verholpen.

Om halftwee vanmiddag sprak het spoorwegbedrijf de verwachting uit dat de storing nog tenminste tot vier uur vanmiddag zal duren.

"Tussen Delft Campus en Schiedam Centrum rijden er veel minder treinen door een beschadigde bovenleiding. De extra reistijd kan oplopen tot zestig minuten", aldus de NS.

De NS meldt ook dat er tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht minder Intercity's rijden door een beschadigde bovenleiding. Ook deze storing duurt minstens tot vier uur vanmiddag.

Gisteravond sprak de NS voor de kapotte bovenleiding op het traject Delft - Schiedam de verwachting uit dat de reparatie tot ongeveer vijf uur vanochtend zou duren. ProRail over het defect: "Ter hoogte van Schiedam is de bovenleiding kapot gegaan. Dat gebeurde donderdagavond rond 20:15 uur. Monteurs zijn ter plaatse om de bovenleiding te repareren. Dit is specialistisch werk en een arbeidsintensieve klus. Er wordt nog onderzocht waardoor de bovenleiding kapot is gegaan."Gerelateerd