Trees en Herman Butter in 'All you need is love'

14-05-2020 Nieuws Kor Kegel

Robert ten Brink presenteert de feestelijkheden voor het zeventig jaar getrouwde echtpaar Trees en Herman Butter achter hem


SCHIEDAM – Robert ten Brink was gisteren met zijn team in Schiedam en over het waarom zullen we zaterdagavond na 21.30 uur alles kunnen zien op RTL4 in het razend populaire tv-programma ‘All you need is love’. Schiedam24 kan een tipje van de sluier oplichten.  

De Griekse Taverna Broersvest viel de eer te beurt om Trees en Herman Butter te helpen hun 70-jarige bruiloftsfeest te vieren. Het is hun lievelingsrestaurant, maar op zondag 1 september waren ze er voor het laatst met de hele familie geweest. “De deur uit gaat zo gemakkelijk niet meer”, weet Dana, exploitant van Taverne Broersvest. Meneer en mevrouw Butter wonen in het wooncomplex Groenzicht aan de Willem Andriessenlaan in wijk Groenoord.  

Hun dochter Trees en schoonzoon John komen nog regelmatig bij de Griekse Taverna Broersvest. Dinsdag werd Dana eind van de middag gebeld door Latoya Huisden, productieleider van ‘All you need is love’. Latoya was door een van de familieleden benaderd om het platina huwelijk van Trees en Herman luister bij te zetten. “Wij waren heel blij verrast dat wij om medewerking werden gevraagd”, zegt Dana. “Wij hebben er alles, en met veel plezier, aan gedaan om het ‘in het zonnetje zetten’ zo goed mogelijk te verzorgen.”  

Dit was de ‘opdracht’ aan het restaurant. Er zouden bij Groenzicht acht mensen aan tafels plaatsnemen voor het huis van het echtpaar. Er zouden vijf tafels staan van 1,2 meter en tien stoelen. De maaltijd zou moeten worden opgediend in vier schalen met acht desserts op een plankje met vuurwerk. Daarnaast zouden Trees en Herman aan het eind van de draaidag nog een tasje met een diner mee krijgen. Taverna Broersvest zou zorgen voor de borden, bestek, glazen, wijn, water en servetten. Drie medewerkers zorgden voor het uitserveren en de begeleidende zang. “Gewoon zoals jullie dat ook in het echt doen als jullie een dessert met vuurwerkje serveren”, had Latoya gevraagd.

Tevens moest er op zes plaatsen in Nederland, bij familie van Trees en Herman, eten verzorgd worden op hetzelfde moment dat zij in het zonnetje werden gezet. Dana: “Naar onze mening hebben zij een fantastische middag beleefd, die zij nooit meer zullen vergeten.”

Zie ook dit artikel van gisteren.Gerelateerd