Trambrug vrijdag weer in gebruik

31-07-2018 Nieuws Redactie

De brug werd vorige week gekoeld na problemen met het sluiten; foto: Flashphoto

SCHIEDAM - De trambrug over de Schie, die de afgelopen dagen in eerste instantie niet kon worden gesloten, en daarna niet meer open werd gedaan, functioneert vrijdag weer als dusdanig.

Door de uitzonderlijke warmte van de afgelopen tijd was het niet mogelijk de trambrug over de Schie te openen, zo meldt de gemeente Schiedam. "De trams kunnen de brug wel gewoon gebruiken, maar door de hitte zijn de tramrails uitgezet, waardoor de brug klemt." Zie dit artikel van vorige week.

De besturing van de brug schade heeft opgelopen, zo bleek. "Die wordt op dit moment verholpen", aldus een gemeentelijk bericht. "In de nacht van donderdag op vrijdag werkt de RET aan het inkorten van de rails, zodat de brug in de toekomst weer zonder problemen open en dicht kan, en is de hinder voor de scheepvaart voorbij."

Met name de pleziervaart van en naar de noordelijker gelegen jachthavens had last van de stremming. De trambrug is hard nodig voor het tramverkeer, ondanks de stremming van de lijnen 21 en 24 naar Schiedam-Noord, om de tramstellen uit Rotterdam ter hoogte van Schiedam-Centrum te laten keren.Gerelateerd