Categorieën

Service

Tout Schiedam te gast in Gorzenkerk

Tout Schiedam te gast in Gorzenkerk
Onderwijs

Tout Schiedam te gast in Gorzenkerk

  • Redactie
  • 04-07-2015
  • Onderwijs
Tout Schiedam te gast in Gorzenkerk

SCHIEDAM - De wind staat naar het zuiden vandaag. Terwijl op de Maasboulevard het feestterrein steeds meer vorm krijgt, waren vandaag veel Schiedammers in de Gorzenkerk. Eerst vanmorgen de vijfhonderd kinderen van de Jozefschool, met hun ouders en onderwijzers, voor de eindviering van het schooljaar en vanmiddag de diploma-uitreiking aan de Havisten van Spieringshoek.

Voor 112 Havo-leerlingen was het vandaag de grote dag waar ze al een heel jaar, zo niet langer, naartoe werken: zij kregen hun diploma uitgereikt, ten teken dat zij dusdanig veel hadden opgestoken van hun jaren op school, dat een bevret van kennis en kunde het resultaat was van hun inspanningen. Nog twee leerlingen delen die status, maar waren vandaag al op vakantie.

Omdat de aula van scholengemeenschap Spieringshoek onderdeel is van de verbouwactiviteiten aan de school, ging de leiding op zoek naar een vervangende locatie. En vond die in Schiedam-Zuid. Veel alternatieve zalen die tenminste zeshonderd mensen kunnen huisvesten zijn er niet in de stad. Het Theater aan de Schie opent zijn deuren vandaag al voor de geslaagden van het Thorbecke, de Margriethal is wel... erg sportief. Zo kwam men bij de Heilig Hartkerk uit, in de volksmond de Gorzenkerk.

Het werd een feestelijke middag, warm van binnen en buiten, met hier en daar een traan en veel trots. De geslaagden kwamen onder de klanken van huldemuziek naar voren en de ouders glommen. “Het leek wel een bruiloft”, zei een zus. Een voor een werden de jongeren vervolgens naar voren geroepen om daar hun diploma in ontvangst te nemen, vergezeld van een korte felicitatie. Na de officiële ceremonie werd er gefeliciteerd en geknuffeld, gedronken en getoast.

Vanavond is het de beurt aan de VWO-ers van Spieringshoek, zo'n 75 geslaagden. Met hun familie natuurlijk. Het zal lang geleden zijn dat het op een dag zo druk was, in de Gorzenkerk.

Aanvulling: In de avond ontvingen 77 VWO-ers hun diploma. Wederom een feestelijke ceremonie met veel vrolijke leerlingen en trotse ouders. Zie de foto's!