• 19-06-2016

De klasbakken van SI in het zonnetje

JUDO - Tim Banen is 'Judoka van het Jaar' van Sportinstituut Schiedam (SI). Banen is achttien jaar en komt uit in de klasse onder zestig kilo.

Banen heeft zich volgens zijn begeleiders bij SI de laatste anderhalf jaar enorm ontwikkeld. "Hij heeft zich genesteld in de nationale top -21 jaar en de subtop bij de senioren. Daarnaast is zijn mentaliteit een voorbeeld voor velen."

De prijzenkast van Banen is dit seizoen flink gegroeid. Zijn belangrijkste prestaties was zijn derde plaats op het Nederlands Kampioenschap -21 jaar. Verder werd hij kampioen van Zuid-Holland -21 jaar, kampioen van Zuid-Holland +18 jaar, vijfde op het Nationaal Kwalificatie Toernooi, vijfde op het Nederlands Kampioenschap senioren, vijfde op het Dutch Open Espoir en derde op het Internationaal toernooi Venray. Verder behaalde hij nog een flink aantal ereplaatsen op andere toernooien.

Chandra de Vos is uitgeroepen tot 'Talent van het Jaar'. De Vos is elf jaar en doet sinds ze aan wedstrijden deelneemt, altijd om de prijzen mee. "Ze heeft een mooie techniek en toont veel inzet tijdens de trainingen en wedstrijden." Dit seizoen wist De Vos bij dertien toernooien op het erepodium te komen, waaronder met een derde plaats op het Zuid-Hollands kampioenschap. Die leverde haar tevens een NK-deelname op.

Sportinstituut Schiedam zette ook nog andere judoka’s in het zonnetje. Mark Roon kende een uitstekend seizoen. Hij werd kampioen van Zuid-Holland -21 jaar en tweede op het NK -21 jaar. Verder won hij het Nationaal Kwalificatie Toernooi en was het derde op het NK senioren. Andere judoka's bij SI met goede prestaties dit jaar waren Ruby Banen, Süheyl Uyar, Patricia van Hees, Simon de Gier, Charona van Dorst, Danny Gommel, Fabiënne van Dorst, Ralph Verhoev, Shakira Acan en Danique Mak.