Tieners gearresteerd voor drie straatroven

20-11-2020 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De politie heeft zes jongens in de leeftijd van twaalf tot zeventien aangehouden die verdacht worden van drie straatroven in Maassluis en Schiedam. Ze maakten onder andere telefoons en steps buit. Ze gebruikten daarbij een mes of vuurwapen. Ook kregen de veelal jonge slachtoffers klappen en schoppen.

Op 12 september werd een jongen van elf jaar slachtoffer van een beroving. Hij stepte samen met een vriendje over het Bachplein. Hij werd omsingeld door een groep jongeren van wie er één vermoedelijk een mes liet zien. Het slachtoffer kreeg een harde duw en vervolgens werd zijn elektrische step afgepakt. Zijn vriendje rende nog achter de groep aan, maar kreeg daarop een aantal rake klappen en schoppen. Voor deze zaak zijn twee verdachten, twaalf en dertien jaar uit Schiedam, begin november aangehouden. De twaalfjarige verdachte is verhoord en door zijn ouders opgehaald. De dertienjarige verdachte zit nog vast. De twee maken deel uit van een groep die bij de politie en de gemeente bekend staan als overlastgevend.

Op 19 september is een zestienjarige jongen de klos. Hij is samen met een paar vrienden op weg naar huis als ze op het Bachplein worden aangesproken door een groep jongeren. Hen wordt op agressieve toon gevraagd wat ze in ‘hun’ wijk komen doen. Het slachtoffer loopt door, maar is niet van de groep af. Een jongen uit de groep richt een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op hem. Hij moet zijn telefoon afgeven. Op 4 november zijn voor deze beroving twee broers van dertien en zeventien aangehouden. Bij hen thuis treft de politie een gaspistool, een mes en een aantal telefoons aan. De dertienjarige verdachte is na zijn aanhouding onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn broer zit vast.

De andere aanhoudingen betreffen een beroving in van een veertienjarige jongen in Maassluis op 9 oktober.Gerelateerd