Thijmen en Marijn bikkelen in korte broek al 1255 euro bij elkaar

20-12-2022 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - "Ze hebben erg mazzel", schrijft Kim Akkermans, moeder van Marijn, die samen met zijn vriendje Thijmen deze week in korte broek loopt om geld bij elkaar te brengen voor Kika. Het weer is een stuk zachter dan tot afgelopen zondag. Dat scheelt.

Nou ja, misschien ook niet, want bikkels zijn het. "Ze hebben er beide echt geen moeite mee", zegt moeder Kim. "Ze hebben het nog niet koud gehad." 

In plaats van bibberen, banen de twee groepachters van Het Windas zich een weg naar school, met een stoere glimlach. Hun optreden is zelfs zo aanstekelijk dat er andere kinderen uit de klas zijn die hun actie volgen. "Die doen ook een korte broek aan! Om ze te steunen!" Vandaag had zelfs hun meester Luuk op school een korte broek aan. "Dat is wel heel leuk", aldus Akkermans.

Met zo'n stoere actie kom je voor wonderlijke vragen te staan. Morgen is het op school kerstdiner. Ga je dan in korte broek? Ja, tuurlijk, is hun antwoord. Als je wat belooft, moet je het ook doen. "Aansluitend aan het diner is er een lichtjestour door de wijk en ook dan zullen ze in hun korte broek lopen!" Daarna is het nog dik twee dagen te gaan.

En waarom ook allemaal: nou, vanwege een actie van Kika, de stichting die zich hard maakt tegen kanker bij kinderen. De tussenstand is voor Thijmen en Marijn momenteel 1255 euro. "Echt super veel!" Maar er kan nog meer bij... zie hier.Gerelateerd