Theater aan de Schie lanceert anderhalve-meterprogramma

14-07-2020 Nieuws Kor Kegel

De zaalopstelling is Coronaproof; de lege stoelen zijn voor het publiek

SCHIEDAM – Het was een monsterklus, zegt theaterdirecteur Rob Roos. Het programma van Theater aan de Schie voor komend seizoen moest vanwege het Coronavirus geheel worden omgegooid. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met andere theaters, producenten en artiesten. 

Morgen wordt het anderhalve-meterprogramma door Theater aan de Schie online gezet en maandag gaat de kaartverkoop van start. Het vernieuwde programma heeft betrekking op de maanden september tot en met december. 

Het theaterseizoen wordt voorafgegaan met een unieke overzichtstentoonstelling, op het toneel en in de foyer van het theater, van theaterkostuums, rekwisieten en decors van onder andere ‘Evita’, ‘My Fair Lady’, Karin Bloemen en ‘Kinky Boots’.  

Komend najaar komen Ellen ten Damme en Herman van Veen naar Schiedam en ook Jeroen van der Boom, VanVelzen, Pierre Bokma en Jandino. Het programma is geheel Coronaproof, wat wil zeggen dat de stoelen niet alle bezet kunnen worden. Uitsnedes van personen zijn op de stoelen geplaatst die vrij moeten blijven om anderhalve meter afstand te waarborgen. Het Schiedamse theater volgt daarmee de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Ergens in het najaar wordt de programmering vanaf januari bekendgemaakt. Mogelijk zijn de Coronamaatregelen dan verder versoepeld.  

Rob Roos: “Ik maak een groot compliment aan al die Nederlandse theaters, producenten en artiesten die met elkaar in een paar maanden tijd een volledig nieuw programma hebben samengesteld voor het Nederlandse theaterpubliek. Een monsterklus. Ik ben dan ook enorm trots dit unieke en bijzondere anderhalve-meterprogramma te mogen presenteren.”
 “Het zijn voorstellingen die anders zijn in opzet, maar kwalitatief misschien nog wel beter. Artiesten en theaters zijn zeer gemotiveerd om het belang van theater te duiden. Nu meer dan ooit. Hoe het publiek ons kan helpen? Daar heb ik een simpel antwoord op: door te komen, te komen en te komen. En bovenal te genieten van dit mooie programma en alles wat theater u biedt.” 
“Welkom in Theater aan de Schie!” zegt Roos.  

Het programma is vanaf morgen te vinden op  www.theateraandeschie.nl