Categorieën

Service

Terreurdreiging komt dichtbij maar blijft onwezenlijk

Terreurdreiging komt dichtbij maar blijft onwezenlijk
Nieuws

Terreurdreiging komt dichtbij maar blijft onwezenlijk

  • Redactie
  • 23-08-2017
  • Nieuws
Terreurdreiging komt dichtbij maar blijft onwezenlijk

Foto's: FlashphotoNL

ROTTERDAM - Terreurdreiging. Het komt dichtbij maar blijf onwezenlijk.Vanavond betrof het een popconcert in Rotterdam.

Op het laatste moment werd een concert in de Maassilo aan de Maashaven vanavond afgelast. De omgeving rondom het complex werd afgesloten door politiemensen met  kogelwerende vesten.

In eerste instantie was onduidelijk wat de reden van de afgelasting was, maar de Maassilo kwam zelf uiteindelijk met het bericht dat er sprake zou zijn van terreurdreiging. Er stond een concert gepland van de Amerikaanse rockband Allah-Las.

Eerder op de dag had de politie signalen gekregen dat er mogelijk een aanslag gepleegd zou worden in Rotterdam. Minke Weena, directeur van Rotown, werd om tien voor zeven vanavond geïinformeerd over de mogelijke terreurdreiging. De Maassilo zou om half acht opengaan. De leden van Allah-las zijn onder politie-escorte naar een veiliger plaats gebracht.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft om tien voor tien een persconferentie gegeven. Belangrijkste informatie is dat de eerste signalen met betrekking tot de terreurdreiging afkomstig waren van de Spaanse politie. Hierop is direct het team 'grootschalig optreden' van de politie ingezet.

Rond acht uur vanavond is op de Mijnsherenlaan op zuid een Spaans busje met gasflessen aangetroffen. De Spaanse chauffeur van het busje is aangehouden.