Tegenvaller schakers HZP

22-11-2015 Nieuws Redactie

SCHAKEN - De schakers van HZP Schiedam verloren afgelopen week de uitwedstrijd tegen De IJssel uit Moordrecht. 

Op voorhand mocht de confrontatie met vertrouwen tegemoet gezien worden, zegt Aad Juijn namens HZP. De schakers van De IJssel hadden immers nul punten uit twee wedstrijden, terwijl de Schiedammers de maximale score van vier punten uit twee wedstrijden bijeen hadden gespeeld. Bovendien waren de Schiedammers op papier (rating) sterker.

Daniël van Loenen (bord 4) had een week eerder zijn partij vooruit gespeeld vanwege zijn werk. Een puntendeling was het resultaat: ½-½. Op de speelavond zelf was voorzitter Theo van Zessen (bord 6) als eerste klaar, in een gesloten stelling werd tot remise besloten: 1-1. Frans Groeneweg (bord 7) kwam in een vrijwel identieke situatie eveneens remise overeen: 1½-1½.

Kopman (bord 1) John van Baarle moest ook in remise berusten: 2-2. Aad Juijn (bord 5) kon eveneens geen potten breken, ook hier remise: 2½-2½. Het kleine drama van de avond overkwam David van der Mast (bord 3), na al vroeg op de avond een kansrijke stelling te hebben bereikt, greep Van der Mast stevig mis en kwam er vervolgens niet meer aan te pas: 3½-2½. Alex Kapitonenko (bord 2) kwam slecht uit de opening, herstelde zich en verkreeg nog winstkansen. Helaas kwam Kapitonenko in tijdnood en miste de (lastige) winst, remise werd zijn deel 4-3. Andries Schukking (bord 8) ging langs afgronden om er nog een gelijkspel voor de Schiedammers uit te peuren. Schukking kwam verloren te staan maar wist toch nog de remisehaven te bereiken. Eindstand: 4½-3½.

Een behoorlijke kater voor de mannen uit de Gorzen. Wanneer de vier overige wedstrijden wel worden gewonnen, is alsnog het kampioenschap binnen handbereik. In de volgende ronde (maandag 7 december) komt het Rotterdamse Erasmus, het op papier sterkste team uit de 1e klasse A, op bezoek.Gerelateerd