Tara Boxman genomineerd voor Rotterdamse ondernemersprijs

20-02-2020 Nieuws Redactie

Zakenvrouw en moeder Boxman verkeert hier in bijzonder gezelschap; foto: Paul Meuldijk (2018)

 
SCHIEDAM - Tara Boxman is kandidaat voor de titel Rotterdamse Zakenvrouw van 2020. De nominaties werden dinsdagavond in het Rotterdamse casino op het Weena bekendgemaakt.

Op 7 april wordt in de Rotterdamse Burgerzaal van het stadhuis duidelijk of zij ook de winnaar van de titel wordt. 

Tara Boxman is eigenaar van Miss Business, een marketingbureau in de PKO-laan, pal naast het Stationsplein. Zij heeft een niet alledaags carrièrepad afgelegd; eerst jonge moeder, daarna op haar 28e commercieel directeur bij een televisieproductiemaatschappij en sinds drie jaar zelfstandig onderneemster. Miss Business profileert zichzelf als 'jouw marketingafdeling, maar dan buiten de deur'. "We zijn Rotterdams, vakkundig en een tikkie brutaal. We gaan tot het naadje om onze opdrachtgevers opvallend in de markt te zetten." Onder de opdrachtgevers onder meer het Rotterdamse sterrenrestaurant Fred. 

Boxman zal later dit jaar ook een boek het levenslicht doen zien, haar eerste. De titel: Van Tienermoeder naar Zakenvrouw. Ze stelt met dit boek andere jonge moeders te willen inspireren hun dromen waar te maken. "We schuiven tienermoeders te snel aan de kant en geven ze vaak geen eerlijke kansen", aldus Boxman. Dat moet anders. "Je kunt ook als tienermoeder succesvol je ambities waarmaken. Je hebt alleen wel een duwtje in de goede richting nodig. ”

De award voor Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar is in het leven geroepen om bekendheid te geven aan vrouwelijke ondernemers, die door hun kracht en daadkracht anderen inspireren, stimuleren en verbinden. Eerdere winnaars zijn Monique Delfgauw (Dok99), Marieke Pijler (Brand Density) en Saskia Warnaar (Fröbel).