Sun van Dijk wint Joke Smit aanmoedigingsprijs

20-04-2022 Nieuws Redactie

Sun van Dijk viel in de prijzen; foto: Sun van Dijk


SCHIEDAM - Sun van Dijk, die raadslid was in Schiedam, heeft vanavond de Joke Smit aanmoedigingsprijs gewonnen.

De Joke Smitprijs is een tweejaarlijkse regeringsprijs die gaat naar een persoon of organisatie die zich inzet op het gebied van gendergelijkheid. De winnaar van de oeuvreprijs, die bepaald wordt door een jury, ontvangt een kunstobject en een bedrag van tienduizend euro. De prijs is vernoemd naar de feministe Joke Smit (1933–1981). De uitreiking van de prijs is in verband met de Coronabeperkingen verplaatst naar dit voorjaar. Er was ook een aanmoedigingsprijs te winnen. Voor de aanmoedigingsprijs komen personen of initiatieven in aanmerking die zich recentelijk hebben ingezet om een succesvolle bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie van vrouwen in Nederland. De aanmoedigingsprijs is een publieksprijs en wordt bepaald door een online verkiezing. Saskia Stoker, Devika Partiman en Sun van Dijk vormden de top drie van de online verkiezing voor de Joke Smit aanmoedigingsprijs.

De Schiedamse werd de winnaar van de duizend euro. Zij is blij met de winst, vertelt zij op haar sociale media. "Wat ontzettend bijzonder dat ik de Joke Smit aanmoedigingsprijs in ontvangst mocht nemen! Ik heb licht emotioneel een pleidooi kunnen houden voor het expliciet strafbaar stellen van psychisch geweld en meer voorlichting en bewustwording."

Agnes Samuel, coach voor politici met een migratieachtergrond, heeft de Joke Smitprijs gewonnen.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date