Stroomopwaarts gaat met Randstad 250 mensen aan baan helpen

25-01-2019 Nieuws Advertentie

Directeur Desiree Curfs van Stroomopwaarts en Dominique Hermans, algemeen directeur van Randstad, tekenen de samenwerkingsovereenkomst


VLAARDINGEN - Dichterbij werk staan en sneller en meer kandidaten bemiddelen naar werk. Dat is het doel van de hernieuwde samenwerking tussen Randstad en Stroomopwaarts. Hiervoor tekenden zij vandaag een overeenkomst in het Werkleerbedrijf in Vlaardingen.

Onder de nieuwe naam Werkstroom is het de ambitie om uitkeringsgerechtigden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam nog sneller aan werk te helpen. Dit jaar alleen al moet de samenwerking 250 banen opleveren.

“Met Werkstroom halen wij de arbeidsmarkt in huis”, licht Helene de Jong, unitmanager van Stroomopwaarts, toe. “Randstad heeft de vraag, wij de kandidaten. Daarnaast kijkt Randstad naar onze mensen vanuit het perspectief van werkgevers.” De twee organisaties werkten onder de naam Baanbrekend al jaren samen. Yolanda Tieleman, operationeel directeur bij Randstad: “Met de nieuwe naam Werkstroom is het tijd voor een frisse blik. Onze adviseurs werken voortaan vanuit het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts in Vlaardingen. Dit vergemakkelijkt de samenwerking met de matchmakers van Stroomopwaarts. Wij geloven in publiek-private samenwerking. Door krachten te bundelen maken we gebruik van elkaars kennis, waardoor we kandidaten sneller naar werk kunnen brengen.” De doelstelling van Werkstroom is om mensen binnen acht tot dertien weken aan werk te helpen.

“Door Werkstroom fysiek ook op onze locaties te laten werken, zorgen wij voor korte lijnen”, legt De Jong uit. “Het doel is inwoners zoveel mogelijk direct te bemiddelen naar werk, zodat een uitkering niet nodig is.” Het komende jaar wil Stroomopwaarts achthonderd mensen bemiddelen naar werk, waarvan 250 via Werkstroom.

Werkstroom bemiddelt vooral mensen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn grotendeels inwoners die zich recent hebben aangemeld bij Stroomopwaarts of die al enige tijd training en begeleiding krijgen. De komende periode is er extra aandacht voor jongeren - met en zonder arbeidsbeperking. Een groep waarin Stroomopwaarts extra investeert om hun potentieel voor de arbeidsmarkt te ontwikkelen. Ook andere doelgroepen krijgen aandacht. Zo is er het afgelopen jaar in de samenwerking tussen Randstad en Stroomopwaarts extra aandacht besteed aan de bemiddeling van statushouders. Hierdoor zijn 35 statushouders bemiddeld naar werk.

Het Werkleerbedrijf in Vlaardingen wordt dé locatie waar alles rondom het starten met werken samenkomt. Hier opent Stroomopwaarts eind dit jaar namelijk Het Werkplein. Op het Werkplein komen vraag en aanbod naar werk samen en is directe bemiddeling mogelijk: Matchmakers van Stroomopwaarts, uitzendbureaus (waaronder Werkstroom) en lokale ondernemers zijn dan op een één fysieke locatie aanwezig. Op deze plek kunnen inwoners van de drie gemeenten begeleiding, training en coaching naar werk krijgen.


Gerelateerd