Categorieën

Service

Stored Energy vestigt zich in ONS-gebouw

Stored Energy vestigt zich in ONS-gebouw
Nieuws

Stored Energy vestigt zich in ONS-gebouw

  • Redactie
  • 14-09-2018
  • Nieuws
Stored Energy vestigt zich in ONS-gebouw

Het ONS-gebouw moet een aanjager worden in de ontwikkeling van de A20-zone; foto: Ardito


SCHIEDAM – Stored Energy vestigt zich als tweede bedrijf in het voormalige ONS-gebouw aan de Van Heekstraat. Het bedrijf, dat grote batterijen voor de opslag van energie verkoopt, neemt vanmiddag zijn nieuwe kantoor in de Van Heekstraat in gebruik.

Stored Energy komt uit Rotterdam, waar het bedrijf tot voor kort onderdak had op de Hogeschool Rotterdam. Oprichter en mede-eigenaar Rob den Exter is docent op die opleiding en combineerde vanaf 2016 zijn 'start-up' met het lesgeven. Het bedrijf telt nu vier werknemers en groeit jaar op jaar fors.

De kracht van Stored Energy zit hem volgens Den Exter in het advieswerk en de procesbegeleiding voor en van projecten. Het jonge bedrijf doet dat voor particulieren, bedrijven en overheden. Zoals voor de gemeente Dordrecht, waar het adviseerde over opslagsystemen voor een noodcommandocentrum. De omgeving van de stad loopt bij zeer hoog water mogelijk onder water, denk aan de ramp in 1953. “De gemeente wil anticiperen op de stijgende zeespiegel en zeker zijn dat het noodcommandocentrum altijd voorzien is van energie, ook als het gebied onder water loopt”, aldus Den Exter. Dordrecht wil een nieuw stadhuis bouwen.

Een andere recente opdracht voor Stored Energy kwam van de Franse energiegigant Suez. Daarvoor doet het nu Schiedamse bedrijf een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden voor energieopslag bij de afvalenergiecentrale in Roosendaal, zowel technisch als financieel. “We kijken ook naar de impact van (fiscale) wet- en regelgeving.” Volgens Den Exter is het voor het eerst in Nederland dat een afvalenergiecentrale de mogelijkheden voor energieopslag laat onderzoeken.

De opdrachten tonen de diversiteit van het werk dat Stored Energy doet: het adviseert zowel op technisch, commercieel als juridisch vlak. Andere opdrachtgevers zijn de Rijksvastgoedbedrijf en Greener. In Breda onderzocht het de mogelijkheden voor energie-opslag bij het NAC-stadion.

Den Exter en collega's kozen voor vestiging in het voormalige ONS-kantoor in Schiedam. Dat moet een centrum worden van startende bedrijven in de energiebranche. De gemeente heeft hiervoor een zogenaamde placemakingorganisatie ingericht die zich onder meer bezighoudt met exploitatie van het pand en communicatie. ThermIQ ging Stored Energy voor. Het idee voor het gebouw spreekt Den Exter aan en hij hoopt op veel nieuwe buren. De verhuizing noemt hij 'toekomstgericht'. Aantrekkelijk was de 'prijs/kwaliteitverhouding'. Zeker in vergelijking met Rotterdam, waar veel bedrijfsverzamelgebouwen zeer gewild zijn, met navenante prijzen.

De gemeente Schiedam ziet het ONS-gebouw een aantrekkelijke locatie om als aanjager voor duurzame ontwikkeling van de A20-zone te fungeren. Het zet actief in op het binnenhalen van innovatieve ondernemers voor dit pand.

Vanmiddag neemt Stored Energy zijn nieuwe onderkomen in gebruik met een 'kennisevenement‘ Verdien en verduurzaam met energie-opslag. “Tijdens het kennisevenement krijgen professionals uit de sector, leveranciers van opslagtechnologie, netbeheerders, energieleveranciers, beleidsmakers, investeerders en andere geïnteresseerden een kijkje in de wereld van super- en giga-batterijen”, zo belooft de uitnodiging. Het openingswoord wordt verricht door Maria van der Heijden, directeur van MVO Nederland.