Stored Energy opgenomen in landelijk innovatieprogramma

05-11-2020 Nieuws Redactie

Een energie-opslagsysteem van Stored Energy, geplaatst bij een tennisclub; foto: Stored Energy


DEN HAAG - Stored Energy uit Schiedam is een van de bedrijven in het programma 'Startup in Residence'.

In dat programma zijn twintig jonge bedrijven geselecteerd door zes overheidsorganisaties waaronder de provincie Zuid-Holland. De bedrijven werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Deze variëren van het gebruiken van bagger als bouwmateriaal tot het bevorderen van biodiversiteit in de Zuid-Hollandse wateren.
 
"Tijdens het Startup in Residence-programma haalt de overheid startups in huis om innovatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken", aldus de provincie. Behalve Zuid-Holland doet de gemeente Den Haag en doen de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van Economische Zaken en Klimaat, van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee.

Stored Energy, gevestigd in de Van Heekstraat, werkt sinds 2015 aan de opslag van duurzame energie. Het bedrijf is een adviesbureau dat ook projecten ontwikkelt. Daarmee maakt het gebruik van een veelheid aan opslagtechnologieën: waterstof, zoutwater, lithium-ionbatterijen en meer.


Gerelateerd