Stichting Kunstwerkt viert dertigjarig bestaan vanmiddag met digitale kick-off

23-01-2021 Nieuws Kor Kegel

Foto's: Ron Blom

SCHIEDAM – Eigenlijk was Stichting Kunstwerkt Schiedam van plan geweest om het 30-jarig bestaan (vandaag) te vieren met een bijeenkomst met alle deelnemers, (oud-) bestuursleden en andere kunstliefhebbers. De lockdown maakt dat onmogelijk. Toch is er vanmiddag tussen half vijf en vijf uur een feestelijk momentje, zij het digitaal.  

Het online evenement geldt als de kick-off van het jubileumjaar, waarin hopelijk na de Coronamaatregelen alsnog fysieke exposities met officiële openingen mogelijk zijn. De Zoom-meeting van vanmiddag kan dan ook worden beschouwd als een virtuele sneak preview; later in het jaar is de expositie live te bezoeken, als alles naar wens gaat. De meeting besteedt uitgebreid aandacht aan ‘Nieuwe impuls’, de traditionele eerste tentoonstelling van het jaar met een presentatie van de nieuwe deelnemers van Kunstwerkt. 

Onder de nieuwe deelnemers zijn er twee die al lang in de regionale kunstwereld meelopen, Eric van Straaten en Kim Everdine Zeegers, en voorts Marloes Aben, Martine de Heij, Carine Hooykaas en Friedie Kloen.  

Multimediamaker Ron Blom heeft gezorgd voor een link naar Zoom: 
https://zoom.us/j/95708235224?pwd=QzA0VWtKTGVEZVpLc0RTV0FUY09yZz09 
Meeting ID: 957 0823 5224 
Passcode: 891568 
Local number: https://zoom.us/u/apDcfTYT  

Gisteravond is er nog hard gewerkt om ook het meekijken via Facebook en YouTube mogelijk te maken. Daarvoor gelden de volgende links:  

Facebook Live: https://www.facebook.com/Ronunlimited/live/   

Youtube: https://youtu.be/Wq3PdE4uZ2Q  

Het aantal meekijkers is gelimiteerd, maar het evenement is op latere tijdstippen terug te zien.  

Op woensdag 23 januari 1991 werden de statuten van Stichting Kunstwerkt ondertekend. Ondanks alle beperkingen tijdens de Coronacrisis wil het bestuur daar met een jubileummomentje bij stilstaan, want in de verstreken dertig jaar heeft Kunstwerkt enerverende periodes meegemaakt, met een aanzienlijke reeks uitstekende exposities en ook soms met episodes van luwte, waaruit altijd weer nieuw elan voortkwam. Het grootste deel van haar bestaat maakte de stichting gebruik van Pand Paulus aan de Korte Haven. Sindsdien is Ruimte in Beweging in de Boterstraat de vaste expositieruimte, maar daar komt een einde aan. Voorlopig zet Kunstwerkt de nieuwe deelnemers in het zonnetje, want, zoals voorzitter Arjen Baas zegt: “Zonder nieuwe deelnemers geen vernieuwing, geen dynamiek en geen groei.” 
“Ondanks alle tegenwind willen we dit jubileummoment én de presentatie van het werk van onze nieuwe aanwas niet zomaar laten passeren. Wij zijn niet voor één gat te vangen. Het moet aandacht krijgen, juist nu! Om die reden gaan we dit online experiment doen.”  

Tijdens de online bijeenkomst wordt kort stilgestaan bij het jubileum. Ron Blom rmaakt opnames van de expositie en er wordt met de kunstenaars gesproken. Ook Rob van der Ven figureert in dit initiatief, zijnde de organisator en curator van ‘Nieuwe Impuls’.  

Een alternatieve manier om de expositie te bekijken is via: 
http://stichtingkunstwerkt.expogemist.nl/2021/nieuwe-impuls

Bekijk de foto's


Gerelateerd