Station Kethel Schiedam aan nieuwe metrolijn

01-11-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Er zou ooit een treinstation Kethel komen. De extra tunnelbak op de 's-Gravelandseweg ligt er, maar plannen voor een station werden afgeblazen. Plannen voor toekomstige uitbreidingen van het metronetwerk in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) laten echter wél een station Kethel zien.

Vanmiddag werd er tijdens de officiële opening van metrolijn-B door Rotterdams wethouder Arjan van Gils, RET-directeur Maurice Unk, en MRDH-portefeuillehouder OV-ontwikkeling Marc Rosier ten overstaan van de genodigden hardop gefilosofeerd over het metronet dat in de toekomst nodig is om de metropoolregio bereikbaar te houden. Het is een regio waarin de komende tien jaar ruim 200.000 huizen worden bijgebouwd. Dat houdt in dat er ongeveer vierhonderdduizend mensen meer komen te wonen in het gebied.

Op het verlanglijstje van Unck, Rosier en Van Gils staat een metrolijn die van Dordrecht via Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag tot aan Leiden loopt. Voor het stuk van Dordrecht naar Den Haag bestaat deze voorlopige tekening van traject en stations. Zoals je kunt zien staat station Kethel op de kaart.Gerelateerd