Stadsvervoer RET staakt

15-03-2019 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Ook in Schiedam komt het stads- en streekvervoer maandag later dan te doen gebruikelijk op gang door stakingen van RET-personeel. Treinen zullen eveneens later voor het eerst voorrijden op de perrons van Schiedam-Centrum.

De vakbonden (CNV, FNV, VOR en VCP) roepen op tot een staking van 66 minuten, om hun eis van een pensioen op 66-jarige leeftijd kracht bij te zetten.

Voor zes over zeven rijden er geen bussen, metro's en trams van de RET, zo meldt het Rotterdamse vervoersbedrijf op voorhand. Het ov-bedrijf heeft besloten pas dan de dienstregeliing op te starten. "Dit geldt ook voor de bussen van het Vervangend Vervoer Hoekse Lijn." De meeste bussen vertrekken tussen zeven en half acht voor het eerst vanaf hun beginpunt, sommige pas tussen half acht en acht. De Fast Ferry vaart wel volgens dienstregeling, aldus de RET.

Het ov-bedrijf staat niet achter de staking, zo laat het op de website weten. "Omdat dit reizigers dupeert." Wel zegt de RET 'de zorgen over de AOW-leeftijd bij zware beroepen' te begrijpen. volgens algemeen-directeur Maurice Unck helpt zijn bedrijf medewerkers om zo lang mogelijk fit te blijven. "We hebben veel aandacht voor gezond werken en ouder worden, omdat dit steeds belangrijker wordt. Een voorbeeld daarvan is ons vitaliteitsprogramma, waarin we collega’s onder andere leefstijlcoaching, sportlessen en ontspanningstechnieken aanbieden."

De RET adviseert de reizigers ook na 7.06 uur rekening te houden met extra reistijd. Passagiers die voor hun vervoer met de bussen die de Hoekse Lijn vervangen willen kijken naar de tijden op de app van de RET., moeten voorbijgaan aan de meldingen tussen zes en zeven maandag. Die kloppen niet.

PS. De laatste regel van dit artikel, over de app, is na plaatsing aangepast.


Gerelateerd