Categorieën

Service

Stadsomroep knokt om voortbestaan

Stadsomroep knokt om voortbestaan
Wonen

Stadsomroep knokt om voortbestaan

  • Redactie
  • 02-09-2016
  • Wonen
Stadsomroep knokt om voortbestaan
SCHIEDAM - Look TV / Radio Schiedam voert campagne in de strijd om het voortbestaan. Het roept Schiedammers op aanstaande woensdag naar het stadskantoor te komen om te laten zien dat de omroep moet blijven uitzenden.

Door het besluit van B&W van Schiedam om Pop Up Tv voor te dragen als partij voor de zendmachtiging voor de komende vijf jaar, dreigt Stadsomroep Schiedam haar status als lokale omroep te verliezen. De organisatie achter Radio Schiedam / Look Tv heeft al aangegeven zich dan gedwongen te zien de uitzendingen te beëindigen.

Om het zo ver niet te laten komen lobbyt de omroep voor behoud van de zendmachtiging. Dat doet het onder meer met behulp van een filmpje. Dat vindt u hier.

Aanstaande woensdag spreken de leden van de gemeeenteraad op het stadskantoor over de plannen. De raad moet uiteindelijk het Commissariaat voor de Media advies verlenen over de gewenste houder van de zendmachtiging voor de lokale omroep. Door een grote opkomst hoopt de stadsomroep de Schiedamse volksvertegenwoordigers te overtuigen het voorstel van B&W niet over te nemen.