Sportprijzen voor Excelsior '20, Kelly Dulfer en Casper van Uden

24-01-2020 Nieuws Kor Kegel

De Sportverkiezing 2019 kende vanavond een feestelijk hoogtepunt

SCHIEDAM – Sporter van het Jaar 2019 in Schiedam is Kelly Dulfer, voor de derde keer op rij. Dat werd vanavond bekend gemaakt op het complex van hockeyvereniging HC Schiedam. Daar vond ditmaal de jaarlijkse sportverkiezing plaats.  

Kelly Dulfer is handbalster van het Nederlands team en daarmee wereldkampioen. De prijs werd uitgereikt door Vincent Kroeze, een van de beweegcoaches van Lekker Bezig Schiedam.  

Wielertalent Casper van Uden mocht de prijs voor Talent van het Jaar mee naar huis nemen. Casper timmert hard aan de weg. Hij heeft zich onlangs aangesloten bij het topteam van Sunweb. Zijn prijs werd hem uitgereikt door Chasity Grant, winnares van vorig jaar en speelster bij ADO Den Haag.  

Na het behalen van het derde landskampioenschap cricket in vier jaar is Excelsior ’20 de Sportploeg van het Jaar geworden. Het team nam de prijs in ontvangst uit handen van sportwethouder Fahid Minhas.  

Stichting de Moutery won de Bijzondere prestatie 2019, een categorie waar niet op gestemd kan worden. De gemeente Schiedam spreekt hiermee haar waardering uit voor deze stichting, die zich inzet voor kwetsbare en eenzame ouderen.  

Tijdens de Sportverkiezing 2019 waren er dansoptredens door Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen, calisthenics-demonstraties en een BMX-act. De druk bezochte avond werd gepresenteerd door Peter Houtman.