Categorieën

Service

Spirit en Asvion samen

Spirit en Asvion samen
Sport

Spirit en Asvion samen

  • Redactie
  • 12-06-2015
  • Sport
Spirit en Asvion samen

SCHIEDAM - Asvion en Spirit gaan samen. De twee Schiedamse hockeyverenigingen heten voortaan Hockey Combinatie Schiedam. De leden van beide clubs gingen gisteravond akkoord met de fusie.

Asvion-voorzitter Patricia Bokx en Spirit-voorzitter René van der Klink tonen zich verheugd over het vertrouwen dat de leden hebben uitgesproken. “Onze leden kiezen hiermee voor de toekomst. Er is dadelijk een maatschappelijk betrokken en vitale vereniging op een prachtig complex.”

Het samengaan wordt vergemakkelijkt doordat de hockeyers van beide clubs vanaf volgend jaar op nieuwe velden zullen spelen en elkaar in een nieuw clubhuis zullen ontmoeten na de trainingen en wedstrijden; er wordt een nieuw hockeycomplex gebouwd op Sportpark Harga, tussen rijksweg A4, de Hargalaan en Olympiaweg. Er komen zes velden, waarvan drie watervelden, een mini-veld en een clubhuis. De oplevering is in augustus.

HC Schiedam telt bij aanvang ongeveer 1350 leden, een aantal dat naar verwachting verder zal groeien. Vooruitlopend op de fusie worden de jongensteams van Asvion en Spirit komend seizoen samengevoegd.

Een ruime meerderheid van de leden stemde in met de plannen. Bij Asvion werden 475 stemmen uitgebracht (van 864 beschikbare stemmen); 428 daarvan waren voor de fusie. Een tweederde meerderheid was nodig. Bij Spirit stemde 93 procent van de stemmers voor de fusie.

Eerder gingen al de besturen akkoord. Zijn werken in de komende maanden de fusie- en bouwplannen verder uit. De verenigingen hebben een actieve inbreng bij de realisatie van het ontwerp. Binnen de clubs worden verschillende commissies ingericht om de vervolgstappen vorm te geven.

Het samengaan van de twee klassieke Schiedamse hockeyclubs past heel goed in het kader van het programma ‘Schiedam in Beweging’. Door de oplevering van het A4-dak ontstaat er een carrousel van verhuizende sportclubs in de stad, die op hun beurt weer ruimte laten aan woningbouw en andere stadsontwikkeling.