Sparta zoeken in de Nolenslaan

25-11-2020 Nieuws Kor Kegel

Drogist Ronald Bergsen geeft een idee waar je naar moet zoeken in de etalages van de Nolenslaan. Foto: Ben Dubbeldam

SCHIEDAM – Goede actie, van die winkeliers van de Nolenslaan die zich ook naar het winkelend publiek van buiten de wijk Nieuwland beter willen profileren. De Nieuwlanders zelf weten wel dat de Nolenslaan een complete winkelstraat is, waar je alles van je gading kunt vinden. Maar er zijn veel klanten uit andere wijken die speciaal voor de slijter naar de Nolenslaan komen, of voor de opticien.  

Naar die consumenten laat de Nolenslaan zich nu zien met een actie die je verleidt om elke etalage in ogenschouw te nemen. De winkeliers hebben afbeeldingen van de Sparta-spelers verstopt in hun etalages. De Nolenslaan telt 21 winkels en in 13 etalages kun je de verstopte Spartanen ontdekken. Vul op een formulier in welke Sparta-speler je in welke etalage vindt en je maakt kans op een gloednieuwe E-bike of een waardebon van vijftig euro. Er gaan veertien waardebonnen uit.  

Een rondje Nolenslaan begin je bij bakker Hicret, die uiteraard vers brood verkoopt en als specialiteit heerlijke pizza’s. Kapper Hiwa bezorgt dames en heren fantastische kapsels en laat dat zien op zijn Facebookpagina. De Echte Visspecialist Schiedam heeft dagelijks verse vis en heerlijke meeneemmenu’s. Bij opticien Paul Berg komen klanten uit heel Zuid-Holland vanwege de service en deskundigheid. Het terras is nu even dicht, maar Kwalitaria doet haar naam eer aan, prima eten, nu alleen om mee te nemen (bezorgen kan trouwens ook). 

Plus Van der Meer is er voor alle dagelijkse boodschappen en bezorgt ook thuis, zo mogelijk nog dezelfde dag. Warenhuis Firat is er voor huishoudelijke artikelen met een mondiaal tintje. Slijterij De Beurs van Schiedam toont elke week mooie aanbiedingen, ook op zijn Facebookpagina. Drogisterij Bergsen heeft alles, van aspirines en geneesmiddelen tot Eyelove-brillen en kinderspeelgoed – en natuurlijk ook mooie cadeaus voor Sinterklaas en Kerst. 

De Tropische Target Markt heeft alles voor de tropische keuken en naar Primera,ga je voor tabak, postzegels, boeken, lottoformulieren enzovoorts. Ook het prachtige restaurant Lisa’s Kitchen is nu even voor eters dicht , maar wat een heerlijke plek om even bij te komen. Bakkerij Voorheen Herweijer heeft vers brood en prima gebak. De enige echte witgoedzaak waar de klant nog koning is en alles thuis in orde wordt gemaakt is Radio West (ook voor kleine huishoudelijke apparaten). Bloemen- en plantenzaak Corona heeft met de Kerst de mooiste etalage van de Nolenslaan; persoonlijke aandacht staat er hoog in het vaandel. Om af te sluiten met de supermarkt waar veel aandacht is voor artikelen uit het oosten van Europa. De Lidl, Zeeman en de Action maken de Nolenslaan compleet.  

De bewoners van wijk Nieuwland weten het. Vaak trekken ze er echt op uit, voorbereid om een praatje hier, een praatje daar tussen de boodschappen door. Menig consument van elders beperkt zich tot een flitsbezoek en voor die doelgroep wil de Nolenslaan zich als ‘complete winkelstraat’ presenteren. Met het gratis parkeren als groot pluspunt. 
Vandaar die Sparta-actie, mede mogelijk gemaakt door de Spangense voetbalclub en Sparta-sponsor D & S. En natuurlijk is die actie ook leuk voor de trouwe consumenten uit Nieuwland zelf. 
“Wat we nastreven, is dat meer Schiedammers de kracht van de mix van grote winkelketens en kleine zelfstandige winkeliers in de Nolenslaan ontdekken. Je kunt hier je wasmachine kopen met persoonlijke service, maar ook alle ingrediënten voor wereldgerechten”, zegt winkelstraatmanager Ben Dubbeldam.  

Veel winkelcentra doen in december iets extra’s vanwege Sinterklaas en Kerstmis. De Nolenslaan echter bedacht activiteiten met als doel het totale assortiment onder de aandacht te brengen, opdat de klanten er ál hun inkopen voor de feestmaand december komen doen. “Dat zou helemaal niet zo gek zijn, want het is de meest veelzijdige winkelstraat van Schiedam,” zegt Ben Dubbeldam.  

De formulieren voor de zoek-Sparta-actie zijn verkrijgbaar bij de winkels die eraan meedoen. Wie alles gevonden heeft, kan het ingevulde formulier inleveren bij drogisterij Bergsen op nummer 516-518. 
“Dit spel kent alleen maar winnaars, want behalve de hoofdprijs zijn er veertien waardebonnen te winnen.” Het spel start op dinsdag 1 december en stopt op donderdag 1 januari. De prijsuitreiking is op zaterdag 9 januari.  

Er is ook nog een kleurplatenwedstrijd – de vellen zijn in de deelnemende winkels verkrijgbaar – en er is de uitdaging om versregels van stadsdichter Yvette Neuschwanger met een passende regel af te ronden – waarvoor ook leuke prijzen beschikbaar zijn.