Categorieën

Service

SP maakt zich zorgen om zuiveringsheffing

SP maakt zich zorgen om zuiveringsheffing
Politiek

SP maakt zich zorgen om zuiveringsheffing

  • Redactie
  • 25-11-2015
  • Politiek
SP maakt zich zorgen om zuiveringsheffing
SCHIEDAM - De Socialistische Partij in Schiedam wil weten of burgemeester en wethouders zich neerleggen bij het besluit van Hoogheemraadschap Delfland de mogelijkheid tot kwijtschelding van de zuiveringsheffing af te schaffen.

De raadsfractie spreekt van 'een schandalige maatregel' die mensen met een kleine beurs in de problemen helpt. Naar schatting 54.000 huishoudens in de regio zullen worden getroffen door de verhoging van hun lasten, aldus de SP. Ze vreest dat het innen van de zuiveringsheffing bij mensen die niet tot betalen in staat zijn, 'een enorm bedrag aan extra uitvoeringskosten' zal vergen. De fractie stelt het college voor in ieder geval niet bij te dragen in deze extra kosten voor Delfland.

Verder wil de fractie weten welke mogelijke punten tot actie B&W voor zich ziet. Een optie zou zijn taken van het hoogheemraadschap bij Delfland weg te halen, zoals ook in Den Haag naar verluidt wordt overwogen. En als er geen maatregelen uitvoerbaar blijken, wat kunnen getroffen Schiedammers dan doen, zo vraagt de SP zich af. "Bent u van plan om de minima die worden getroffen te compenseren via de bijzondere bijstand?", zo willen de socialisten weten van b&w. En wat heeft dat voor financiële consequenties voor Schiedam?