Softbal op niveau in Cup Netherlands

08-01-2016 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Een groot internationaal softbaltoernooi wordt gespeeld in Schiedam. Volgend weekend is de Margriethal het decor van de zestiende editie van de Cup Netherlands. Zestien teams doen mee, uit de Verenigde Staten, Tsjechië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Nederland.

Nederland wordt vertegenwoordigd door zes teams uit de Golden en Silver league; verder neemt vanuit de nationale selectie het Talent Team Holland deel. De regio Zuid-Holland is vertegenwoordigd door twee verenigingen: Euro Stars uit Capelle aan den IJssel en het onlangs naar de Silver League gepromoveerde Birds uit Zoetermeer.
 
Frankrijk, winnaar van de Cup in 2015, komt de titel verdedigen met het nationale softbalteam. Joudrs Praha uit Tsjechië doet al heel wat jaren mee aan de Cup. Na enige jaren afwezigheid is er weer een team uit Groot-Brittannië. Dit team is een mengeling van Senior en Under-19 Great Britain National Team-spelers met een aantal gastspeelsters, waaronder twee talentvolle Nederlandse jeugdpitchers.
 
En zoals vanouds zijn er zes teams uit Amerika aanwezig. Met indrukwekkende namen als Destroyers United, Avengers United, Velocity United, Arsenal United, Chaos United en Impact United zullen de teams met speelsters van voornamelijk highschools zich van hun beste kant laten zien.
 
Chefscheidsrechters Bert Loggen en Caroline Stadhouders (NL) en Sonny Pompilii (VS) dragen er zorg voor dat de wedstrijden zijn voorzien van scheidsrechters. Met Amerikaanse, Belgische en Nederlandse scheidsrechters is ook dit een internationaal gezelschap.
 
Zodoende belooft een afwisselend en spannend toernooi te worden, waarvoor gratis toegang. Er wordt gespeeld op vrijdag (19  tot 22.30 uur), zaterdag (9 tot 18.00 uur) en zondag (9 – 16.00 uur). De officiële opening is vrijdagavond om acht uur.
 
In de kantlijn van het toernooi er er een clinic voor de jeugd, onder begeleiding van Mariëlle Vleugels, speelster van het Nationale Softbalteam. Zij wordt bijgestaan door andere speelsters van Oranje en door speelsters en coaches van Amerikaanse Cup Teams.
Op deze leuke en leerzame clinic krijgen jonge softbalsters tips en trics in circuitvorm, bijvoorbeeld: slaan, slapping, stoten, backhand en forehand fielding en hoge ballen.
Gerelateerd