Categorieën

Service

Sneeuwval houdt aan, wordt wel lichter

Sneeuwval houdt aan, wordt wel lichter
Nieuws

Sneeuwval houdt aan, wordt wel lichter

  • Redactie
  • 07-02-2021
  • Nieuws
Sneeuwval houdt aan, wordt wel lichter

SCHIEDAM - De sneeuwval houdt in Schiedam waarschijnlijk tot de avond aan, maar wordt gedurende de dag wel lichter. Dat is de verwachting van weerman Tom Bruin.

Het vriest volgens hem momenteel zo'n vier graden.

Voor Schiedam en het hele land heeft het KNMI code rood afgegeven. Die past op de weersituatie, met sneeuw en veel wind plus lichte tot matige vorst, aldus het weerinstituut. Nederland wordt geadviseerd thuis te blijven.

Door de stevige oostenwind is sprake van een sneeuwjacht, waardoor sneeuwduinen kunnen ontstaan, die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht tijdens sneeuwval soms slecht, mogelijk minder dan vijfhonderd meter, en is het voor het gevoel snijdend koud. Tot en met zondagavond valt er op veel plaatsen in totaal tien tot vijftien centimeter sneeuw, in het oosten nog wat meer. In het uiterste noorden en in het zuidelijke deel van Limburg valt het minst, 2,5 centimeter naar verwachting. De meeste wind staat in de noordelijke helft van het land. In de noordelijke kustgebieden en boven het IJsselmeer komen zware windstoten voor van 75-90 km/u.

Morgen blijft het volgens Bruin vriezen en blijft het in Schiedam ook overdag, net als 's nachts zo'n beetje min vijf graden. In de dagen daarna houdt de vorst aan, kan het 's nachts zelfs nog wat kouder worden en laat ook de zon zich meer en meer zien.