Slechts drie à vier auto's per groen licht op Churchillweg

28-06-2020 Nieuws Redactie

De situatie zaterdagavond, slechts 3 à 4 auto's per groen licht, maar dit leidde toen niet meer tot files

SCHIEDAM - De stoplichten op de Churchillweg op de kruising met de Prinses Beatrixlaan en de Laan van Bol'Es leidden tijdens de drukke zaterdagmiddag gisteren tot files voor de stoplichten. Wellicht is de oorzaak een gewijzigde afstelling van de stoplichten.

"Ik vraag mij oprecht af welk helder licht de stoplichten heeft afgesteld tussen de Margriethal en het kruispunt met de Laan van Bol'Es! Kunstmatige file creëren...", zo verzucht een bewoner van Kethel op bewonersplatform Nextdoor. 

Uit enkete tests is ons gistermiddag gebleken dat komende vanaf de Margriethal bij genoemd stoplicht als dat op groen gaat er slechts voldoende tijd is voor drie à vier auto's voor de rechtdoor gaande rijbaan om de kruising op te gaan. Dat leidde er gistermiddag toe dat er verscheidene automobilisten de meest rechter rijbaan, die bedoeld is om rechtsaf te slaan, gingen gebruiken om rechtdoor te gaan, hetgeen de doorstroming nog verder bemoeilijkte en gevaarlijke situaties opleverde.

Gisteravond was de afstelling nog steeds zo dat er slechts drie à vier auto's per rijbaan bij groen licht de kruising op konden gaan, maar leidde dit niet meer tot file voor het stoplicht. 

Wij hebben aan de gemeente gevraagd of de afstelling van de stoplichten is gewijzigd.Gerelateerd