Slachtoffer tasjesdief thuis na tien weken revalidatie

17-04-2019 Nieuws Redactie

Het slachtoffer van de tasjesroof volgens een reconstructie; bron: Opsporing Verzocht

Laatste nieuws: De roof en de zoektocht naar de dader komt morgenavond ook aan de orde - opnieuw - in Bureau Rijnmond. Vanaf tien voor half zes op RTV Rijnmond.

SCHIEDAM - De vrouw die op 5 januari van haar tas werd beroofd op de Delflandseweg, is weer thuis na een verblijf van ruim twee maanden in een revalidatiekliniek, zo meldde een woordvoerder van politie gisteren in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De 84-jarige Schiedamse liep bij de val als gevolg van de beroving, breuken op in verschillende botten, waaronder die in haar bovenarm en kaak. Ze scheurde ook een oogkas. Voor de behandeling verbleef ze eerst twee weken in het ziekenhuis en daarna ruim twee maanden in het revalidatiehuis. 

De politie is nog altijd op zoek naar de dader. Dat is een man met een 'erg lichte huidskleur' en opvallend 'rossig, krullend haar'. De man is slank en lenig en droeg een grijs vest met een capuchon en daaroverheen een zwart vest. Opvallend was ook de rode sporttas die hij droeg.

De man die vijf dagen na de beroving op de Delflandseweg werd gearresteerd, voldeed niet aan dat signalement. De man was in het bezit van de telefoon van de vrouw. De politie gelooft het verhaal van de veertigjarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, dat hij de telefoon in de bosjes heeft gevonden. Dat gebeurde op de route die de rover waarschijnlijk heeft gelopen: vanaf de Delflandseweg via de trap aan de Schie langs DSW en de Coop de 's-Gravelandseweg op naar het centrum van Schiedam.

Extra cru is het feit dat terwijl de vrouw herstelde van haar verwondingen, haar man van 91 overleed. Er werd over verteld door de zoon van het echtpaar in de uitzending van Opsporing Verzocht. Het item is hier te zien.

Eerder vroeg de politie naar getuigen in het programma Bureau Rijnmond, zie hier.