Singelschool mag gesloopt

18-11-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Primo, de organisatie voor openbaar onderwijs in Schiedam, heeft toestemming om het schoolgebouw van de Singelschool te slopen. "Mijn huisvestingsmedewerker heeft te horen gekregen dat het in orde was", aldus directeur Peter Jonkers van Primo. Om even later aan te vullen: "O, we hebben de pdf met de toestemming binnen."

Formeel is het geen vergunning die door de gemeente wordt verleend om de school te mogen slopen. Daarover gaat Primo als eigenaar zelf. Maar de voorwaarden waaronder dat gebeurt, daarover velt de gemeente een oordeel. "Een heel technisch verhaal waar ik ook zelf maar de helft van snap", aldus Jonkers. Hij en de school zijn bij het opstellen van het sloopplan natuurlijk bijgestaan door een gespecialiseerd sloopbedrijf, in dit geval Boy Limmen. In het plan moeten zaken worden aangegeven als manier waarop risico's tijdens de sloop worden afgedekt, wat er resteert, bijvoorbeeld aan fundamenten na de sloop, de wijze van afvoeren van materialen enzovoorts.

De sloop kan nu beginnen, maar Jonkers wacht nog enkele momenten af. "Eerst moet de gemeenteraad volgende week akkoord gaan met de extra kosten van het project." Het heeft immers weinig zin om te slopen als later blijkt dat er geen geld voor nieuwbouw is.

Verder wil Jonkers de omwonenden informeren. Hij wil hen bij elkaar roepen direct nadat de goedkeuring van de raad binnen is. Denkelijk is er dan rond 1 december een informatie-avond. "Er is veel zorg in de wijk, dus we willen graag alles duidelijk uitleggen. Ik heb steeds gezegd dat dat pas kon doen als ik ook technische details kan geven en dat kan pas nadat de sloopvergunning is afgegeven."

Daarna kan de sloop beginnen, maar dan is even de vraag wanneer het sloopbedrijf de krachten daartoe vrij kan spelen. "Dat bedrijf staat ook al een tijdje klaar om te beginnen, maar is niet blijven wachten toen het uitstel kwam." Mogelijk vangt de sloop daarom pas in het nieuwe jaar aan, aldus Jonkers.


Gerelateerd