Singelschool kan door met nieuwbouw na akkoord raad

24-11-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - Het hield directeur Peter Jonkers van openbaar onderwijskoepel Primo nog uit de slaap, maar bleek politiek gezien toch al snel een gelopen race; de gemeenteraad keurde vanavond het extra krediet van 945.000 euro goed dat nodig is om de sloop en nieuwbouw van de vestiging van de Singelschool op de Singel gerealiseerd te krijgen.

Primo heeft sinds vorige toestemming om het schoolgebouw van de Singelschool te slopen. Maar om te gaan slopen terwijl de zekerheid van nieuwbouw er niet is, dat leek Jonkers niet erg slim. Maar na vanavond kan hij het gesprek met buren en andere betrokkenen verder aangaan.

Het bleek een ruime meerderheid van de raad die het voorstel voor de extra financiële middelen van bijna een miljoen euro voor de school steunde. Slechts Gemeente Belangen, GroenLinks en Progressief Schiedam waren en zijn tegen.

Zo komt er dus bijna een kwart boven op de geraamde kosten van de nieuwbouw. Volgens wethouder Mario Stam zijn het met name de strengere eisen die door het nieuwe bouwbesluit aan de bouw van een school worden gesteld, en de opleving van de economie die voor de extra last zorgen. “Aannemers hebben weer meer werk en vragen daarom meer voor hun werk.” Want ook al pakt het allemaal fors duurder uit, nog steeds wordt gewerkt met de goedkoopste aanbieder. Een andere kostenpost zijn enkele 'extra dingen rondom de bouw' waartoe is besloten, zoals het gebruik van trillingsarm heien.

Stam had het tij mee, omdat hij het extra krediet kan financieren uit meevallers van andere bouwprojecten. Daardoor hoeft er elders niet te worden bezuinigd. De raad drong er in de vergadering vanavond vooral op aan dat vaart wordt gemaakt met de uitvoering van de plannen.


Gerelateerd