Seniorenwelzijn waarschuwt voor oplichter zonder badge

10-07-2019 Nieuws Kor Kegel

In elk geval op het Bachplein waart een gestalte rond die niet is wie hij zegt te zijn

SCHIEDAM – “Niet op ingaan!” waarschuwtAns Ouweneel, secretaresse van Stichting Seniorenwelzijn. Er is een oplichter actief, voor zo ver bekend in elk geval bij de flats op het Bachplein, maar wellicht ook in andere woonbuurten van Schiedam.  

Vanmiddag heeft Seniorenwelzijn een waarschuwing doen uitgaan: “Er is momenteel een man actief in Schiedam die aanbelt bij de Bachpleinflats en voordoet alsof hij namens Seniorenwelzijn komt. Hij komt dwingend over en stelt vragen over alarmering en of men goed contact heeft met de kinderen et cetera.” 
“Niet op ingaan! Deze man is niet van Seniorenwelzijn. Hij heeft ook geen badge van Seniorenwelzijn”, zegt Ans Ouweneel.  

Als er al iemand van Seniorenwelzijn zou aanbellen, wordt dit in een brief aangekondigd. Iedere betrokken bewoner weet dan dus van tevoren of Seniorenwelzijn bezig is met een peiling in de wijk. Bovendien zal de enquêteur zich kunnen legitimeren met een badge van Seniorenwelzijn. 
Ans Ouweneel verzoekt de Schiedammers om als de man bij hen aanbelt, of als ze eran horen dat hij elders opereert, om dat dan te melden aan Seniorenwelzijn, telefoon 010-2486888. 
Seniorenwelzijn heeft ook de verhuurder van de flatwoningen op de hoogte gesteld. Dat is Woonplus.