Scouts on air, wereldwijd

19-10-2015 Nieuws Redactie

SCHIEDAM - De vier scoutinggroepen in Schiedam legden dit weekend contact met scouts over de hele wereld. Zij deden dit tijdens Jamboree On The Air, via zendapparatuur.

Scouts van over de hele wereld proberen tijdens Jamboree On The Air contact te krijgen met elkaar. Zo'n beetje één op de vijf scoutinggroepen wereldwijd doet mee. Tijdens deze 58ste editie van het evenement waren voor het eerst alle vier de Schiedamse groepen present. In heel Nederland kropen ongeveer 240 groepen achter het zendstation.

De Scouting Tono-groep aan de Sweelincksingel deed dit jaar voor het eerst mee met een eigen zendamateur en wist aardig wat verbindingen in Nederland te leggen. Internationaal werd onder andere gepraat met scouts uit Italië. Daarnaast gebruikte de Scouting Tono-groep dit zogenaamde Jota-weekend, om enkele nieuwe vrijwilligers officieel welkom te heten binnen de groep.

Aan de Lange Haven blijven de oudere scouts van Franciscus-Lodewijkgroep overnachten in het groepshuis, om ook 's nachts verre verbindingen te kunnen leggen. De groep doet al jaren mee met het station PA7FL/J, een station van een van de vrijwilligers.

Scouting BvH aan het Van der Lippad wist vooral in Nederland goede verbindingen te maken, dankzij een extra hoge mast voor hun antenne. De Scouting Taizégroep in het Beatrixpark had het meest uitgebreide station met onder andere uitzendingen via CCTV, een televisievorm via amateurapparatuur en verbindingen op de korte golf.Gerelateerd