Scootmobieldief aangehouden

07-08-2018 Nieuws Redactie

In augustus 2017 werd een scootmobiel die was weggehaald uit de Boerhaavelaan, verderop in Schiedam-Oost teruggevonden; ook de hond-mede-eigenaar was daarover verheugd; foto: Fiets is Foetsie


SCHIEDAM - Een accu-/scootmobieldief die in de regio vaak zijn slag sloeg, is gepakt. Daar gaat de politie van uit na de aanhouding van een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Bij de aanhouding van de man werd een 'lokscootmobiel' ingezet.

Dat gebeurde al op 26 juli, 'na uitgebreid onderzoek'. De politie maakt er vandaag melding van. De man is vorige week voorgeleid 'en zit nog minimaal een week vast', aldus de politie.

De dief was actief in Schiedam en Rotterdam-West, vooral bij wooncomplexen voor ouderen. Volgens de politie was 'vanaf begin juni een stijging van de diefstal van invalidewagens, of de accu’s hieruit'. In korte tijd kwamen er zeventien aangiften binnen.

In het onderzoek gebruikte de rechercheurs een ‘lokscootmobiel’ om de dader te pakken te krijgen. En met succes: de politie kon de man op 26 juli op heterdaad betrappen terwijl hij op de Strickledeweg in Rotterdam probeerde zijn slag te slaan. De politie denkt dat de man betrokken is bij nog tien diefstallen en mogelijk nog veel meer. Al eind vorig jaar was er bijvoorbeeld in de Gorzen sprake van de diefstal van meerdere (accu's van)scootmobielen. ROG-plus, de organisatie die gaat over toewijzing van scootmobielen aan mensen die slecht ter been zijn, maakte eerder dit jaar melding van een forse stijging van het aantal diefstallen al vorig jaar. Zie dit artikel.

De man sloopte de accu’s uit de gestolen scootmobielen om ze vervolgens door te verkopen.