Scholieren weer naar school, kappers open, avondklok blijft

21-02-2021 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - De middelbare scholen gaan volgende week ten dele open. Daartoe heeft het kabinet besloten.

Verder wordt de avondklok verlengd; tot nu staat deze gepland tot 2 maart. Ook kappers mogen binnenkort hun deuren weer openen.

Het kabinet zou deze besluiten hebben genomen tijdens overleg van de betrokken ministers in het Catshuis. Journalisten van verschillende landelijke media hoorden de deelnemers vervolgens uit en trokken bovenstaande conclusies. Formeel wordt besluiten dinsdag genomen in het kabinetsberaad. Dnsdagavond is er weer een persconferentie, van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

Het kabinet wil met de veranderingen enerzijds verlichting brengen voor sectoren die door de Coronacrisis getroffen zijn, en ook scholieren tegemoetkomen die zonder de structuur en de sociale contacten van school slecht in hun vel zitten. Aan de andere kant loopt het aantal Coronabesmettingen niet dusdanig terug dat er veel ruimte is om elkaar weer veel makkelijker en vaker te ontmoeten. Vandaar dat de avondklok - die naar verluidt op steun van een flinke meerderheid van de Nederland kan rekenen - wordt voortgezet.Gerelateerd