Scholieren schaken om Schiedamse titel

19-11-2015 Nieuws Redactie


SCHIEDAM - Je kon een speld horen vallen, tijdens het jaarlijkse Schiedams Jeugdschaaktoernooi dat gistermiddag werd gehouden in de aula van Scholengemeenschap Spieringshoek.

Grote concentratie was er op de gezichten te lezen bij de 84 kinderen die deelnamen. Het toernooi was georganiseerd door Jeugdschaakclub De Pionnetjes en werd mogelijk door de inzet van vrijwilligers van Schaakvereniging Spijkenisse.

De computerprogramma’s bij de wedstrijdleiding draaien tijdens de dag op volle toeren om het wedstrijdprogramma te berekenen en de uitslagen te verwerken. De kinderen speelden in 22 teams en waren afkomstig van acht verschillende basisscholen. “Ja, het is een leuk toernooi”, vertelt Simon. “Ik heb wat verloren en ook gewonnen. Ik wil graag nog beter worden in schaken, vooral door nog meer naar anderen te kijken en van hen te leren.” “Het is spannend”, zegt Diego. “En leuk. Waarom? Omdat je de hele tijd lekker moet denken!”

“Spieringshoek heeft nog wat extra zeilen moeten bijzetten om dit schaaktoernooi voor de Schiedamse jeugd door te laten gaan”, legt Dolf Meijer van De Pionnetjes uit. “De school heeft net een omvangrijke verbouwing achter de rug en wij zijn de eerste groep die weer van de aula gebruik heeft mogen maken. We zijn de school dankbaar dat dit kon.”

Na zeven speelrondes wordt even voor vijven de uitslag van het toernooi bekend gemaakt: op plek drie eindigt team 3 van de St.-Jozefschool. Een gedeelde eerste plaats is er voor team 1 van de St.-Bernardusschool en het team van CB Kethel. Zij mogen verder naar de regionale finales en stromen - wie weet - uiteindelijk door naar het Nederlands kampioenschap.

 


Gerelateerd